Home

Achtergrond

LTO vangt bot bij Verburg over perceelsregistratie

LTO Nederland krijgt geen inzicht in de brief van de Europese Commissie aan landbouwminister Gerda Verburg over de perceelsregistratie.

Een ambtenaar van het departement heeft de organisatie laten weten dat openbaarmaking de betrekkingen met Brussel kan schaden.

In de brief vraagt de Commissie om een aanpassing van het Nederlandse systeem van perceelsregistratie. Dit kan ertoe leiden dat boeren vanaf volgend jaar minder bedrijfstoeslagen krijgen uitgekeerd en minder mestplaatsingsruimte hebben. LTO is daar zeer bezorgd over en eist inzage in de brief.

De Europese Commissie heeft aangegeven hier niet mee in te stemmen en Verburg wil de goede verhoudingen met Brussel niet op het spel zetten door de brief toch vrij te geven. Leden van de vaste Kamercommissie landbouw hebben wel inzage gekregen, maar mogen daar niets over zeggen. Beleidsadviseur Wiebren van Stralen van LTO Noord zegt dat de weigering van Verburg doet vermoeden dat er 'het nodige loos is'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.