Home

Achtergrond

LNV stelt weer regeling voor garantstelling open

Boeren die gebruik willen maken van de garantstellingsregeling van het ministerie van LNV kunnen een aanvraag indienen tot en met 14 december 2010.

Minister Gerda Verburg (LNV) heeft de regeling opnieuw opengesteld.Boeren kunnen een maximale garantstelling krijgen van 425.000 euro, op een lening van 850.000 euro. Dit komt neer op een subsidie van 15.000 euro. De looptijd van lening en garantstelling is maximaal drie jaar.

De Europese Commissie heeft de regeling begin deze maand goedgekeurd. Brussel heeft de staatssteunregels verruimd in verband met de economische crisis; lidstaten mogen boeren maximaal 15.000 euro steun geven in de periode 2008-2010. Als boeren in die periode ook andere overheidssteun hebben gekregen, wordt die in mindering gebracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.