Home

Achtergrond 7 reacties

LNV heeft tekort aan dodingsmiddel geiten

Minister Gerda Verburg (LNV) heeft vrijstelling verleend voor het gebruik van het dodingsmiddel Euthasol 40% bij het ruimen van drachtige geiten op bedrijven die zijn besmet met Q-koorts.

Euthasol 40% is niet geregistreerd voor toepassing bij schapen en geiten. Het middel is wel toegestaan voor het euthanaseren van runderen, paarden, pony’s, varkens, honden en katten.

Voor het doden van geiten vanwege de Q-koorts werd tot nu toe T61 gebruikt, maar van dat middel zijn onvoldoende doses voorhanden. De vrijstelling geldt tot 1 juni 2010.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Holland is verloren

  Misschien staat er zo hier en daar nog wat Zyclon-B kun je fijn de vernietiging
  voort zetten!Nederland een beschaafd land?We moeten ons de ogen uit de kop schamen dat we het allemaal ook nog voor zoete koek slikken.Moet er niet aan denken dat er een besmettelijke ziekte in de straat uitbreekt,voor je het weet staat er een ruimingsploeg bij je op de stoep

 • no-profile-image

  zwartebroeker

  Dan óók consequent zijn, Verburg, en je eigen regels handhaven ! Dodingsmiddel op ? Dan stoppen met ruimen !

 • no-profile-image

  x. v/d gijp

  Zoals gebruikelijk in de politiek en vooral cda worden al hun fouten en wijzigingen verdoezeld en word er vooral naar anderen (dehouders van deze dieren )verwezen als de schuldige .
  De minister is niet voor niets zo stil nu.

 • no-profile-image

  dirk

  Tjonge die Verburg zeg een ander regels opleggen en zelf met handen en voeten overtreden Ik dacht dat het onzinnige doden van gezonde dieren te stoppen maar ach het gaat maar om een paar melkgeiten Veburg schaam oe de ogen uit de kop met je hele cda die je als ja knikkers beschermen

 • no-profile-image

  Evert

  Precies, regels maken voor anderen en uitzonderingen voor zichzelf. CDA zeker?

 • no-profile-image

  gj

  @Holland is verloren: Denk er maar wel aan, mocht het eens gebeuren smeer hem dan.
  Want de methode is dezelfde, isoleren en afdoende maatregelen nemen. En wat dat is valt te bedenken.

 • no-profile-image

  kani Baal

  Wat....? Wat een onzin. Gewoon met een scherp mes. Je kijkt de gezonde drachtige dieren in die fraaie pretoogjes en je trekt dan het mes langs de keel.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.