Home

Achtergrond 2 reacties

LNV breidt vaccinatieplicht uit naar opfokbedrijven

Schapen en geiten op opfokbedrijven, die zijn bestemd voor de melkproductie, moeten vanaf nu ook verplicht worden gevaccineerd tegen Q-koorts.

Dat heeft minister Gerda Verburg bepaald. Tot nu toe gold voor deze dieren geen vaccinatieplicht. Het is van belang dat deze dieren worden gevaccineerd voordat ze worden gedekt, om de risico's voor de volksgezondheid bij het aflammeren te beperken.

De vaccinatieplicht gold al voor melkschapen en -geiten; voor schapen en geiten op zorgboerderijen, kinderboerderijen, dierentuinen en bedrijven waar aaidagen worden gehouden; en voor schapen en geiten in rondtrekkende kuddes en in natuurgebieden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Beste Gerda,

  Zeker vergeten om de opfokbedrijven mee te nemen in je beleid? Dat hadden de "deskundigen"die je raadpleegt over het hoofd gezien? Misschien is het verstandig om echte deskundigen te raadplegen? Mensen die contact hebben met de bedrijven, die wel weten waarover ze praten, die niet de behoefte voelen om van alles te verdoezelen. Mensen die feeling hebben met de geitenhouderij. En die nog geloofwaardig zijn voor geitenhouderij en voor de burgers. Want er is niemand, maar dan ook niemand meer die nog begrip heeft voor de ruimingen, voor het onderscheid dat word gemaakt tussen melkgevende geiten en schapen en en niet melkgevend, en tussen boerderij of kinderboerderij. Hebt u nog kontact met de mensen in Nederland???????
  Ik dacht dat u een boerenhart had, maar moet teleurgesteld vaststellen dat er niet eens een mensenhart klopt. Enkel een klokje...................

 • no-profile-image

  gj

  Let maar op! Als alle overgebleven geiten zijn geruimd dan is het probleem nog niet opgelost.
  De schapensector zal deze zomer een dekverbod krijgen en in de late herfst ook ruimingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.