Home

Achtergrond

Kroes onderzoekt medicijnafspraken

EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) heeft een onderzoek geopend naar afspraken tussen fabrikanten van gepatenteerde geneesmiddelen en producenten van merkloze medicijnen, meldde ze vandaag.

Kroes is benieuwd of de producenten van merkloze medicijnen soms geld krijgen om de verkoop van hun goedkopere producten te vertragen. In de tussentijd zouden de fabrikanten van gepatenteerde geneesmiddelen nog flink wat winstmarge kunnen opstrijken.

Zulke afspraken zijn waarschijnlijk strijdig met de EU-regels voor Concurrentie.

Kroes heeft de fabrikanten gevraagd om een kopie van hun overeenkomsten op te sturen. Aanleiding was een eerder groot onderzoek naar de farmaceutische sector in Europa. Uit dat onderzoek bleek dat er enkele gebreken in de concurrentie zijn, stelde de EU-commissaris.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.