Home

Achtergrond

Kroes goedgekeurd door Europarlement

Fracties in het Europees Parlement hebben vandaag alsnog ingestemd met de benoeming van Neelie Kroes als EU-commissaris voor internetzaken, formeel Digitale Agenda geheten.

Coördinatoren hadden vandaag beraadslaagd over Kroes. Nadat ze vorige week donderdag onvoldoende indruk had gemaakt op de Europarlementsleden, moest ze dinsdag opnieuw voor de Europarlementsleden verschijnen om vragen te beantwoorden.

De grote christendemocratische fractie had bij het beraad woensdag bepleit dat Kroes niet zou worden belast met Digitale Agenda, maar met Economische en Monetaire Zaken. "Helaas was er geen meerderheid voor dat idee'', zei de Oostenrijkse christendemocraat Paul Rübig na het beraad. De nieuwe Europese Commissie treedt naar verwachting half februari aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.