Home

Achtergrond

Kroes: cyberaanvallen China zorgwekkend

EU-commissaris Neelie Kroes noemt de cyberaanvallen op Chinese mensenrechtenactivisten erg zorgwekkend.

"Als het waar is, dan is het een duidelijke aantasting van mensenrechten zoals de vrijheid van meningsuiting'', zei Kroes donderdag in het Europees Parlement. ,,Dit toont maar weer eens aan dat niet iedereen onze waarden deelt.''

Internetbedrijf Google meldde dinsdag dat het zich wil terugtrekken uit China, wegens uiterst geavanceerde computeraanvallen op mailprogramma's en censuur op de zoekprogramma's.

Kroes wordt in de nieuwe Europese Commissie belast wordt met internetzaken, formeel Digitale Agenda geheten. Ze ondergaat donderdag drie uur lang een hoorzitting waarin Europarlementsleden testen of ze genoeg capaciteiten heeft voor de baan. Kroes was de afgelopen vijf jaar al EU-commissaris voor Concurrentie.

Kroes (68) vertelde de Europarlementsleden in vloeiend Engels haar prioriteiten. "Als u mij goedkeurt, wil ik mijn best doen om de nieuwe Nokia's, Skype en gsm-standaarden van de toekomst te helpen opbloeien'', zei ze onder meer. Ze wil ook meer ouderen op internet krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.