Home

Achtergrond

'Kraft verhoogt bod op Cadbury'

Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Kraft zal in de komende twee weken het overnamebod aan de Britse chocolade- en snoepgoedfabrikant Cadbury verhogen. Dat schreef de Britse krant The Sunday Times vandaag.

Met de verhoging hoopt Kraft de aandeelhouders van Cadbury alsnog over de streep te trekken. Twee eerdere avances van de Amerikanen werden door het Britse concern en diens aandeelhouders in steeds hardere taal afgewezen. Het tot nu toe laatste bod bedraagt omgerekend ongeveer 11 miljard euro.

Kraft moet voor 19 januari in actie komen. Daarna kan het concern het bod eventueel alleen verhogen als er een concurrerend bod komt van een derde partij. Volgens marktkenners is het het meest waarschijnlijk dat de Amerikaanse zoetwarenfabrikant Hershey zich in de strijd mengt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.