Home

Achtergrond

Kraft belooft investeringen in Cadbury

Het Amerikaanse Kraft Foods heeft beloofd te investeren in de Britse chocoladefabrikant Cadbury dat recent akkoord is gegaan met een overname.

Ook zal Kraft het eigen karakter van Cadbury bewaken, zo liet Micahel Osanloo, de strategisch directeur van Kraft, weten in de krant The Sunday Telegraph.

Osanloo meldde zelfs dat als Kraft meer informatie heeft verzameld, het het aantal productiebanen bij Cadbury wil verhogen. De bezuinigingen zullen onder meer uit de administratieve afdelingen vandaan moeten komen.

De leiding van Cadbury ging vorige week akkoord met een overname voor een totaal bedrag van ongeveer 13,6 miljard euro. Aan het vriendschappelijk akkoord ging een maandenlange overnamestrijd vooraf, omdat Cadbury volhield dat een eerder bod te laag was.

Kraft beloofde ook "het erfgoed'' van Cadbury te respecteren. ,"De meeste mensen weten niet dat wij eigenaar zijn van Toblerone, Milka of Cote d'Or, omdat bij de overname van deze merken wij de geschiedenis van die bedrijven in stand hebben gehouden'', aldus Osanloo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.