Home

Achtergrond

Koudegolf eist veel levens op Balkan

Het aanhoudende winterweer in Roemenië heeft de afgelopen vijf dagen aan zeker 22 mensen het leven gekost.

Dat heeft het ministerie van Gezondheid in Boekarest maandag laten weten. In Roemenië werd in de nacht van zondag op maandag een temperatuur van min 34,8 graden Celsius gemeten in het Karpatengebergte. Het record ligt op min 36 graden.

In buurland Bulgarije werd in de nacht van maandag op dinsdag wel een kouderecord gevestigd. In het noordoosten was het met min 29 graden Celsius de koudste nacht in vijftig jaar. Sinds zaterdag heeft het winterweer drie levens geëist in het Balkanland.

In Roemenië hebben de autoriteiten ziekenhuizen opdracht gegeven daklozen op te nemen. De extreme kou duurt in ieder geval tot woensdag, voorspellen meteorologen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.