Home

Achtergrond

Koude week in het vooruitzicht

Nederland begint de eerste dagen van het nieuwe jaar met ijskoude nachten. Het KNMI voorspelt de komende week nachtelijke temperaturen die lokaal tussen de min 10 en min 15 graden Celsius.

Een woordvoerder van het KNMI zegt dat het vooral koud wordt op de plaatsen waar een sneeuwdek ligt: ,,Boven het sneeuwdek kunnen de nachtelijke temperaturen dan flink dalen.'' En er komt nog meer sneeuw bij, is de voorspelling. Later zaterdagmiddag gaat het sneeuwen in het noorden en noordoosten van het land. Daar moet het verkeer dan ook rekening houden met gladheid.

De woordvoerder noemt het opvallend dat we in Nederland nu een relatief lange periode van kou kennen. Dat betekent nog niet dat de ijzers uit het vet kunnen. De ijskwaliteit is volgens de woordvoerder slecht. ,,Oud ijs is op zich al een slechte basis voor een mooie ijsvloer. Daar komt nu nog meer sneeuw bij. De kou is er wel, maar de ingrediënten niet.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.