Home

Achtergrond

Koopmans eist snel duidelijkheid perceelsregistratie

De gevolgen van de herziening van de perceelsregistratie voor de derogatieaanvraag moeten snel duidelijk worden.

CDA-Kamerlid Ger Koopmans wil uiterlijk morgen uitsluitsel van minister Gerda Verburg.Door de herziening, die betwist wordt door een deel van de Kamer en LTO, is mogelijk minder plaatsingsruimte voor dierlijke mest beschikbaar. Veehouders die gebruikmaken van de derogatie, waardoor ze meer mest op hun land kunnen brengen, moeten dit vóór 1 februari aanvragen.

De vaste Kamercommissie LNV heeft veel vragen over de herziene perceelsregistratie ingediend bij minister Verburg. Kamerleden kregen eerder inzage in de brief, waarin de Europese Commissie Nederland opdraagt het perceelsregister te herzien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.