Home

Achtergrond 1 reactie

Kok betreurt dat hij crisis niet voorzag

Oud-premier en oud-commissaris bij ING Wim Kok betreurt het dat hij de kredietcrisis niet heeft voorzien.

Dat zei hij donderdag tegenover de commissie-De Wit, die namens de Tweede Kamer onderzoek doet naar de kredietcrisis. "Ik vind het buitengewoon spijtig dat financiële instellingen en ook ING niet in staat zijn gebleken om het vertrouwen van werknemers en burgers voldoende waar te maken. Ik vind het ook te betreuren dat ook ik geen kans heb gezien dat tijdig te voorzien en de bakens te verzetten'', zei Kok over de crisis, die in het najaar van 2008 in alle hevigheid uitbarstte.

Ondanks aandringen van de commissie verontschuldigde Kok zich niet voor de instemming die hij in 2004 verleende aan een forse verhoging van de beloningen voor de top van ING. Dat was een noodzakelijke inhaalslag om op gelijke hoogte met Europese concurrenten te kunnen komen, zei Kok. Je kán daar als bedrijf vanaf zien, maar dan verlies je de concurrentieslag, met alle nadelige gevolgen voor de Nederlandse economie. Een "duivels dilemma'', aldus Kok.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Kok heeft begrip voor de hoge beloningen,vroeger had hij het over eerlijk delen

Of registreer je om te kunnen reageren.