Home

Achtergrond 4 reacties

Klimaatkwestie moreel en spiritueel probleem

Het klimaatprobleem is ten diepste een moreel, ethisch en spiritueel probleem.

Dat schrijven Nederlandse moslims, joden en christenen in een gezamenlijke verklaring. ,,De klimaattop in Kopenhagen voldeed niet aan onze verwachtingen. Maar wij hebben ook verantwoordelijkheid'', aldus Klaas van der Kamp van de Raad van Kerken in Nederland.

De Raad van Kerken, het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), het Nederlands-Israelitisch Kerkgenootschap en het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom roepen zowel de eigen geloofsgemeenschappen als de Nederlandse overheid op zich in te zetten voor de klimaatkwestie. Zo dringen de organisaties bij de overheid aan de CO2-uitstoot voor 2020 met 30 procent te verminderen.

Van der Kamp noemt het bijzonder dat de drie religieuze stromingen zich gezamenlijk vinden in de verklaring.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Ik smacht naar de opwarming van de aarde!

 • no-profile-image

  Bertus

  Het is allemaal de schuld van de Kerstman. We hebben met de Kerst niet genoeg geld uitgegeven en nu straf hij ons met de heidense koning Vorst.Dit is nog maar het begin. Ik voorspel dat het morgen weer vriest!!

 • no-profile-image

  dirk

  Het nieuwe geloof!Een groot doemdenkerij!Mensen onder de knoet houden en bang maken en zien te houden!Maarja velen slikken alles voor zoete koek!Niets maar dan ook niets is er aan de hand!!!

 • no-profile-image

  gert

  Geloven in de opwarming van de aarde,kijk eens door het raam naar buiten

Of registreer je om te kunnen reageren.