Home

Achtergrond

Klachten over werken in de kou

Bouwvakkers, postbodes, winkelpersoneel en installateurs hebben bij vakbonden van de FNV geklaagd over het werken in de winterkou.

Tijdens een speciale meldweek kwamen zo'n tweehonderd klachten binnen, aldus FNV Bondgenoten vandaag.

Personeel van winkels klaagde erover dat de deuren open moesten blijven, ook als de warmtesluizen slecht bleken te werken. Ook is er volgens de vakbonden onduidelijkheid over de vraag wanneer het bezorgen van post nog verantwoord is. Bouwvakkers hebben een regeling voor vorstverlet, maar toch kwamen er klachten binnen van werknemers die zeiden dat ze door moesten werken of onder druk werden gezet om vrije dagen op te nemen. Werknemers van installatiebedrijven klaagden dat ze ondanks het winterweer toch buiten aan de slag moesten.

De vakbonden willen nu duidelijker afspraken maken met de werkgevers over werken in de kou.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.