Home

Achtergrond

King Centrum naar Den Haag

In het voorjaar gaat in Den Haag een Martin Luther King Center open.

Voor het eerst komt er een King Centrum buiten de Verenigde Staten. Dat liet de gemeente Den Haag woensdag weten. King (1929-1968) werd in de jaren vijftig en zestig bekend door zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten. In april 1968 werd hij in de stad Memphis doodgeschoten.

De keuze is op Den Haag gevallen, omdat de stad steeds meer een centrum voor vrede en recht wordt. Den Haag wordt daarom gezien als de ideale uitvalsbasis om de boodschap van King in Europa te verspreiden. Voorlopig krijgt het centrum een plaats in het stadhuis. In een aparte ruimte komt een informatiecentrum. Wethouder Frits Huffnagel ondertekent volgende week de overeenkomst in de Verenigde Staten voor de komst van het centrum.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.