Home

Achtergrond

Kerken van grote maatschappelijke waarde

Kerkelijke activiteiten zijn van grote maatschappelijke waarde.

Vrijwilligers zetten met hun werk voor parochies van de Rooms-Katholieke Kerk (RKK) en gemeentes van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) honderden miljoen euro's om. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Kaski naar de maatschappelijke waarde van de kerken.

Hoeveel geld kerkvrijwilligers precies omzetten, maakt Kaski woensdagmorgen bekend tijdens de presentatie van het onderzoek in de Jacobi-kerk in Utrecht. Daarbij zijn onder meer de preses van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) Peter Verhoeff en bisschop Gerard de Korte aanwezig. Zij zullen samen met Kaskidirecteur Ton Bernts een rondetafelgesprek voeren over de sociale waarde van de kerk.

De presentatie luidt de actie Kerkbalans in, die dit jaar voor de 38ste keer wordt gehouden. Kerkbalans is dit jaar van 17 tot en met 30 januari.

Themazender Spirit 24 en de site katholieknederland.nl. zenden het rondetafelgesprek live uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.