Home

Achtergrond

Karzai krijgt kabinet niet op tijd rond

Het gaat nog wel even duren voordat de Afghaanse president Hamid Karzai beschikt over een nieuw kabinet. Een woordvoerder van de Wolesi Jirga, het Afghaanse equivalent van de Tweede Kamer, zei zondag dat het winterreces wordt hervat. De 'vakantie' van het parlement duurt tot 20 februari. Pas dan kan opnieuw worden gestemd over kandidaatministers.

Karzai had zijn regeringsploeg graag rond willen hebben voor de internationale Afghanistantop in Londen op 28 januari. Zaterdag haalden volksvertegenwoordigers echter een streep door tien van de zeventien namen die hij had voorgedragen voor ministersposten, waardoor Karzai met nieuwe kandidaten moet komen.

Het was niet de eerste keer dat de president faalde in zijn missie om een kabinet te formeren. Op 2 januari keurde de Wolesi Jirga ook al een reeks ministersbenoemingen af. Elf van de 25 posten in de regering van Afghanistan zijn op dit moment nog niet ingevuld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.