Home

Achtergrond

Kampen wil op werelderfgoedlijst

De gemeente Kampen wil met de polders Mastenbroek en Kampereiland op de werelderfgoedlijst van de Unesco komen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag een verzoek daartoe aan minister Ronald Plasterk (Cultuur) verzonden.
Op de drie locaties is de strijd tegen het water op bijzondere wijze zichtbaar, meent het college. De geometrische indeling van de polder Mastenbroek is al voor 1363 gerealiseerd en is ouder dan De Beemster, dat al wel werelderfgoed is.

Landwinning van de stad op de Zuiderzee is op het Kampereiland met haar tientallen oude terpboerderijen zichtbaar. "En het IJsselfront van Kampen is in 1975 niet voor niets tot landelijk beschermd stadsgezicht verklaard'', aldus wethouder Cor Adema (Monumentenbeleid).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.