Home

Achtergrond

Kampen stemt in met aanleg hoogwatergeul

Een meerderheid van de gemeenteraad van Kampen heeft vanavond ingestemd met de aanleg van een zijtak van rivier de IJssel in combinatie met de bouw van 1.300 woningen.

Het plan van gemeente en provincie Overijssel in samenwerking met de rijksoverheid kost 350 miljoen euro. Naast de bouw van woningen aan het water worden er dijken, natuur, 1100 ligplaatsen en recreatievoorzieningen ten zuiden van Kampen voor aangelegd. Over de bypass wordt al vier jaar verhit gedebatteerd in de gemeenteraad. De hoogwatergeul is met name omstreden nadat begin vorig jaar uit een rapport bleek dat het zuiden van de stad bij een dijkdoorbraak na aanleg ervan juist veel onveiliger wordt. Er zouden tientallen dodelijke slachtoffers meer te betreuren zijn bij een overstroming. Een nieuw rapport later dat jaar weersprak deze cijfers.

In september vorig jaar stelde het kabinet al bijna 190 miljoen euro beschikbaar voor het project. In 2015 moet de bypass klaar zijn, samen met een al geplande verdieping van de IJssel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.