Home

Achtergrond 8 reacties

Kamervragen over niet ruimen van kinderboerderijen

De SP heeft Kamervragen gesteld over het besluit van het kabinet drachtige schapen en geiten op kleine bedrijven en kinderboerderijen niet te ruimen.

Volgens Henk van Gerven van Hugo Polderman ligt het voor de hand dit wel te doen, omdat deze vaak in dichtbevolkte gebieden liggen. Ook vragen de SP'ers zich af waarom de brief waarin landbouwminister Gerda Verburg dit besluit bekendmaakt niet is mede-ondertekend door minister Ab Klink van Volksgezondheid.

Bovendien maken zij zich zorgen over de beschikbare hoeveelheid vaccins om alle schapen en geiten te vaccineren. Van Gerven en Polderman willen de garantie van het kabinet dat voldoende dosis kunnen worden aangeschaft.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a hamstra

  L.T.O is er nu als de geiten er bij om de Kamerleden uit te leggen. dat er een groot verschil is tussen de melk en hobby geit.

 • no-profile-image

  henk

  Geeft wel aan hoeveel verstand ze er van heeft.

 • no-profile-image

  NN

  tuurlijk ruimt het lnv deze geiten en schapen niet op, anders worden er geen mensen meer besmet met de Q koorts en hebben ze geen goede reden meer om al de boeren kapot te maken. bedrijven waar uit blijkt dat er geen Q koorts aanwezig is, die moet je juist opruimen, want deze leveren een veel groter gevaar.

 • no-profile-image

  gert

  Dit doet ze niet om niet de publieke opinie tegen zich te krijgen,die boeren stellen maatschappelijk gezien toch niet veel voor

 • no-profile-image

  Mannes Lohuis

  Ze zijn mooi van de POT gerukt !!!!!!

 • no-profile-image

  Riny

  Men had eerst moeten beginnen met het ruimen van de drachtige geiten bij kinderboerderijen. Dit zijn de grootste risocofactors, daar komen veel mensen en kinderen, die ook nog veel kunnen verspreiden. Ecomomisch is dat ook geen probleem. Dit is weer ongeloofwaardig!!

 • no-profile-image

  Guus

  als ze ook kleine houders gaan ruimen komen ze er bij mij niet in! Ik sla ze er met m'n knuppel weer af Dan ga ik maar effe vastzitten. Maar als ze komen sla ik echt!!

 • no-profile-image

  Willem

  ja ja Guus , wat moet een grotere geitenhouder dan wel niet denken .

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.