Home

Achtergrond

KPN handhaaft verwachting

Telecomconcern KPN handhaaft zijn verwachtingen voor het bedrijfsresultaat en de omzet dit jaar.

Daarnaast wil het bedrijf beginnen met een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1 miljard euro. Dat maakte KPN dinsdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

Eerder formuleerde KPN de doelstelling om dit jaar een bedrijfsresultaat (ebitda) van 5,5 miljard te halen en een stabiele omzet ten opzichte van 2009.

De omzet daalde in het afgelopen jaar met bijna 5 procent tot 13,4 miljard euro. Hiermee was deze iets lager dan de eigen doelstelling van 13,6 tot 13,8 miljard. Het ebitda-resultaat steeg in 2009 met 2 procent tot 5,2 miljard euro, onder meer door kostenbesparingen.

De omzet daalde in 2009 voornamelijk als gevolg van lagere bestedingen bij zakelijke klanten. Op de consumentenmarkt was de invloed van de economische recessie gering, aldus KPN. ,,In het vierde kwartaal is dit beeld niet anders, al is de situatie niet verder verslechterd.''

"De resultaten over 2009 geven ons voldoende vertrouwen voor 2010'', aldus topman Ad Scheepbouwer. In 2011 verwacht KPN een groei van het bedrijfsresultaat en de vrije kasstroom en streeft het concern naar een dividend per aandeel van minimaal 0,85 euro.

Bestuurder Stan Miller, verantwoordelijk voor de mobiele activiteiten van KPN, kondigde dinsdag zijn vertrek aan per 1 februari. Met zijn vertrek is een vergoeding van 2,25 miljoen euro gemoeid. Zijn taken worden verdeeld over de overige bestuurders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.