Home

Achtergrond

KNMI handhaaft waarschuwing extreem weer

Het KNMI handhaaft voor vandaag de voorwaarschuwing voor extreem weer die het vrijdag heeft uitgegeven.

De lichte sneeuw blijft langdurig vallen, met name in het noorden van het land. Bovendien is het overal berenkoud, aldus een woordvoerder van het weerinstituut.

In de nacht van vrijdag op zaterdag begon het volgens verwachting vanuit het zuidoosten licht te sneeuwen. Inmiddels breidt de sneeuw zich verder over het land uit. De temperatuur was zaterdag rond het middaguur gemiddeld min 3, min 4 graden. Door de harde wind was de gevoelstemperatuur echter min 10 tot min 14 graden.

De kustprovincies hebben door een krachtige noordoostenwind grote kans op sneeuwjacht. De combinatie van wind en sneeuw leidt tot sneeuwjacht, waardoor sneeuwduinen ontstaan. Met name in de noordelijke provincies kan het zowel de hele zaterdag als de daaropvolgende nacht en ochtend blijven sneeuwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.