Home

Achtergrond

Jeugd op expeditie bij Slot Loevestein

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Staatsbosbeheer slaan de handen ineen om jongeren te herintroduceren in de natuur.

Om de jeugd aan de natuur te binden hebben de twee organisaties als eerste project een expeditie rond Slot Loevestein in het uiterste westpuntje van Gelderland georganiseerd. WNF en Staatsbosbeheer denken duizenden kinderen naar de expeditie te trekken, zeiden de directeuren van beide organisaties vandaag.

In het Munnikenland rond het slot aan de Waal zijn struintochten en gps-speurtochten uitgezet. Jongeren kunnen met begeleiders door gebieden trekken die gewoonlijk afgesloten zijn. Aan bod komen thema's als klimaat, wildernis, water en biodiversiteit.

WNF en Staatsbosbeheer denken dat jongeren die al vroeg de natuur hebben leren kennen, later ook meer zullen doen voor natuur- en cultuurbehoud in de hele wereld. De samenwerking tussen beide organisaties is structureel. Na de expeditie bij Slot Loevestein volgen andere projecten. WNF heeft 120.000 jeugdleden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.