Home

Achtergrond 1 reactie

Jaarcontracten paprika blijven buiten APO-verband

Telersverenigingen die werken aan de associatie van producentenorganisaties (APO) voor paprika mogen nu jaarcontracten met afnemers sluiten buiten de APO om.

Dat zegt stuurgroepvoorzitter Theo Tijssen. De APO zal zo niet het hele volume van de partijen ZON, Greenery, FresQ, Versdirect en BGB afzetten.

De onderhandelingen over jaarcontracten tussen afzetpartijen en supermarkten zijn volop gestart. De APO is nog niet opgericht en actief. Bij de ontwikkeling van die APO hebben de besturen van afzetorganisaties besloten het plan eerst verder uit te werken alvorens de nieuwe coöperatie op te richten. Deze oprichting stond gepland voor rond de jaarwisseling. Die is nu uitgesteld.

”We draaien de volgorde om. De oprichting zou eerst plaatsvinden, waarna de verdere uitwerking in werkgroepen zou plaatsvinden.”
Volgens Tijssen hoeft dat geen vertraging te betekenen. Als het plan van aanpak klaar is, moet de oprichting en goedkeuring van het Productschap Tuinbouw nog volgen. ”Ik heb er vertrouwen in dat dit geen afstel betekent.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    erik

    JAMMER, de tuinder is weer de speelbal van de hoge heren. Waar blijft het collectief !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.