Home

Achtergrond 1 reactie

Jaar van Diversiteit in Leiden van start

In het natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden gaat donderdag het Nederlandse Jaar van de Biodiversiteit van start.

De laatste jaren is het aantal soorten dieren en planten sterk afgenomen. Daarom hebben de Verenigde Naties besloten er dit jaar wereldwijd extra aandacht aan te geven om te voorkomen dat er nog meer uitsterven. Het verdwijnen komt onder meer door ontbossing, klimaatverandering en vervuiling.

Het verdwijnen van veel planten en dieren verstoort het natuurlijk evenwicht. Ook in Nederland gaat de natuur achteruit. Daarom willen de overheid en maatschappelijke organisaties mensen bewustmaken van de rijkdom van plant en dier.

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) geeft niet alleen het startsein voor het Nederlandse begin van het Jaar van Biodiversiteit, maar zal ook het Centrum voor Biodiversiteit officieel oprichten. Dat instituut gaat de Nederlandse collecties van planten en dieren beheren en onderzoeken en voorlichting en onderwijs geven. In het centrum werken een aantal universiteiten en Naturalis samen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    miltie

    sinds de regels door deskundige ?? worden uitgevaardigd;is de natuurverstrooid garaakt;en het boeren land nu voor een deel beheerd door natuurmonumenten.v.n rapport is net zo zuiver als v.n.klimaatpanel;;dus gestuurd in hun voordeel????

Of registreer je om te kunnen reageren.