Home

Achtergrond 4 reacties

Inval bij Somerense aspergeteelster

De politie is donderdag het bedrijf van aspergeteelster José Janssen in Someren binnengevallen op zoek naar bewijs voor uitbuiting van buitenlandse werknemers en mensenhandel.

Ook in Venray, Moergestel en Gilze vonden invallen plaats. Bij de doorzoekingen is administratie en ongeveer 35.000 euro contant geld in beslag genomen. Vijftig agenten werkten mee aan de doorzoekingen. De 46-jarige eigenaresse is als verdachte aangemerkt maar ze is niet aangehouden, maakte de politie bekend.

Justitie begon afgelopen voorjaar een onderzoek naar aanleiding van diverse signalen over wantoestanden. Burgemeester Alfred Veltman vergeleek de toestand destijds met slavernij. Vijftien rechercheurs voeren het onderzoek uit.

De beschuldigingen gaan over het aspergeseizoen 2009. Voor het onderzoek zijn in Roemenië, Polen en Portugal voormalig werknemers verhoord.

Toen het bedrijf in mei in opspraak raakte, werkten er ongeveer vijftig mensen, vooral Roemenen. Zij mochten het terrein niet verlaten, verdienden veel minder dan beloofd en sliepen in een vieze brandonveilige ruimte zonder ramen.

Sinds 2005 kreeg de aspergekwekerij al vijf keer hoge boetes opgelegd door de Arbeidsinspectie wegens illegale arbeid en onderbetaling.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  50 man politie voor 1 aspergeteelster? In verscheidene steden in dit land worden burgers op klaarlichte dag in hun huis beroofd. Maar daar is geen mankracht voor. Kun je nagaan hoe crimineel die aspergeteelster is.

 • no-profile-image

  gert

  Alsof het om een hennepkwekerij gaat

 • no-profile-image

  asperge

  De politie in Someren (DAS) is altijd al heel dapper geweest. Het cowboy gedrag van dit korps....................Zal maar stoppen................

 • no-profile-image

  pipo

  Als mevrouw Janssen slim is geweest , heeft ze tijd genoeg gehad om bewijzen tegen haar weg te werken . Nu ongeveer 10 maanden na het vaststellen van het probleem ( vermoedelijke overtreding of misdaad) gaat men op grote schaal te werk .Als men met zoveel man erop af gaat moet de verdenking wel ernstig zijn . Maar waarom dan niet eerder ingegrepen ? .Lijkt mij dat later ingrijpen meer man kracht vraagt dan eerder ingrijpen . Dus ergens anders blijven weer meer zaken liggen .

Of registreer je om te kunnen reageren.