Home

Achtergrond

Inlichtingendiensten VS geven fouten toe

De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben toegegeven dat ze hebben gefaald door de aanslagpoging op een Amerikaans passagiersvliegtuig op eerste kerstdag niet te voorkomen.

De aanslagpleger had nooit op het vliegtuig moeten kunnen stappen, zeiden Dennis Blair, de directeur nationale inlichtingen van de Amerikaanse regering, en het hoofd van de Amerikaanse terreurbestrijding, Michael Leiter, woensdag in een gezamenlijke verklaring.

Blair en Leiter gaven tijdens een hoorzitting van een Congrescommissie toe dat de inlichtingendiensten waarschuwingssignalen over het hoofd hadden gezien. Zo was bekend dat de terreurgroep al-Qaeda op het Arabische Schiereiland (AQAP) een aanslag beraamde, maar desondanks werden de veiligheidsmaatregelen niet aangescherpt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.