Home

Achtergrond

Industriële productie VS neemt toe

De industriële sector in de Verenigde Staten heeft in december 0,6 procent meer geproduceerd dan in november.

Dat heeft de Federal Reserve, het stelsel van centrale banken, vrijdag bekendgemaakt. De stijging komt exact overeen met de gemiddelde verwachting van analisten en is ook gelijk aan de herziene toename op maandbasis in november. Aanvankelijk meldde de Fed een stijging van 0,8 procent in november. In het gehele vierde kwartaal van vorig jaar is de industriële productie met 7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2008.

De bezettingsgraad in de sector lag vorige maand op 72 procent, waar analisten rekenden op 71,8 procent. Hoewel de bezettingsgraad al maanden toeneemt, ligt het cijfer over december 8,9 procentpunt onder het gemiddelde in de periode 1972 tot en met 2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.