Home

Achtergrond

Inbraak bij Voedselbank Amsterdam

Onbekenden hebben bij de Amsterdamse voedselbank ingebroken en alle computers ontvreemd.

Hierdoor worden mogelijk honderden gezinnen gedupeerd, aldus Ellie Goemans van de Voedselbank Amsterdam maandag. Op de vijf computers stond onder meer de registratie van de voorraden en de distributie van de voedselpakketten. Ook de sleutels van de auto's zijn verdwenen, zodat de wagens, die drie keer per week rijden, dinsdag niet weg kunnen. Ook zijn strippenkaarten en 150 euro uit de kas gestolen.

Volgens Goemans hebben de inbrekers zondagavond de rolluiken van een loods opengebroken in de Oostenburgermiddenstraat. Er is veel schade. Het is niet duidelijk of de dieven ook voedselpakketten hebben meegenomen, omdat de voorraadregistratie verdwenen is. De Voedselbank deelt eten uit aan 2500 gezinnen in Amsterdam en in de regio Noord-Holland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.