Home

Achtergrond

In 2009 overleden 44 mensen door gebouwbrand

Vorig jaar kwamen 44 mensen in Nederland om door brand in een gebouw.

In het overgrote deel van de gevallen ging het om brand in een woning of kamer. Dat heeft het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid Nibra (NIFV) vandaag bekendgemaakt.

Het aantal doden door een gebouwbrand lag in 2009 veel lager dan een jaar eerder. Toen kostten dergelijke branden het leven aan 69 mensen. Hoewel er in 2009 minder mensen omkwamen door brand in een gebouw, is er geen sprake van een structurele daling in het aantal doden door brand, aldus het NIFV.

Onder de 44 slachtoffers van vorig jaar waren acht kinderen en elf oudere mensen. Vier van de kinderen kwamen uit een gezin. Zij verloren het leven door brand in hun huis in Kampen op 19 augustus. Deze brand was een van de ernstigste sinds 2001. In het algemeen blijven ouderen evenwel de meest kwetsbare groep.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.