Home

Achtergrond 1 reactie

IMF wil klimaatfonds opzetten

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) werkt aan een miljardenfonds dat landen moet helpen de wereldeconomie duurzamer te maken en de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden.

Dat zei IMF-topman Dominique Strauss-Kahn zaterdag op het World Economic Forum in Davos.
Volgens Strauss-Kahn is een originele oplossing nodig, omdat ontwikkelingslanden niet over de middelen beschikken om klimaatverandering te bestrijden, terwijl de schuldenlast van rijke landen te hoog is opgelopen om bij te springen. Over enkele jaren zou ongeveer 100 miljard dollar per jaar beschikbaar moeten zijn om de klimaatproblemen aan te pakken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Consument

    Begin eerst met het voedsel op de wereld voor de producenten te verhogen. Dan kunnen ze investeren in zaken die voor de productie van belang zijn. Dan stel je het voornaamste doel veilig, voldoende voedsel! Anders krijg je verschrikkelijke armoede en het geld wordt zoals nu aan onzin over de balk gesmeten!

Of registreer je om te kunnen reageren.