Home

Achtergrond

IJsland heeft zich nog niet gemeld bij Bos

De IJslandse regering heeft geen officieel verzoek bij Nederland ingediend om opnieuw te mogen onderhandelen over de terugbetalingsregeling na de ondergang van internetspaarbank Icesave.

Minister Wouter Bos (Financiën) heeft dat dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven. Hij zegt erop te rekenen dat de IJslandse regering nog volledig achter de eerder gemaakte afspraken staat. Daarin is vastgelegd dat de geleende miljarden om gedupeerden tegemoet te komen, door IJsland worden terugbetaald.

Nadat het IJslandse parlement na lang beraad instemde met de wetgeving die dat moest regelen, weigerde de president zijn handtekening te zetten. Een meerderheid van de IJslanders vindt het onterecht dat zij moeten opdraaien voor het wanbeleid van bankbestuurders. Bos stelde dinsdag opnieuw dat er bij de afspraken voldoende rekening gehouden is met de moeilijke situatie waarin het land zich bevindt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.