Home

Achtergrond

IEA: hogere olievraag in 2010

De wereldwijde vraag naar olie zal dit jaar het hoogste niveau bereiken sinds 2007.

Deze verwachting sprak het Internationaal Energie Agentschap vrijdag uit. Met name de opkomende markten in Azië zullen verantwoordelijk zijn voor de hogere vraag naar olie door consumenten. Het agentschap ziet het aantal vaten per dag met 1,4 miljoen toenemen tot een totaal van 86,3 miljoen vaten per dag. Afgelopen twee jaar daalde het gebruik.

Ook voor 2011 verwacht het IEA dat de vraag naar olie zal toenemen. "Wij verwachten een groei van ongeveer 1 miljoen vaten per dag en dat zou het hoogste ooit zijn'', aldus David Fyfe van het IEA. "Maar het hangt af van het herstel van de economie.''

De vraag naar olie in de Verenigde Staten, 's werelds grootste economie en grootste oliegebruiker, zal verder afnemen. "De Amerikaanse economie is nog erg fragiel", aldus het agentschap.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.