Home

Achtergrond

'Hou rekening met glijdende transporteurs'

Gemeentes moeten de verplichte laad- en lostijden voor het vrachtverkeer tijdens de vorstperiode minder streng handhaven.

Dat stelden de vervoersorganisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO vandaag.

Door gladheid en het slechte weer heeft het vrachtverkeer veel last van vertragingen, waardoor het volgens de organisaties onmogelijk is op tijd aan winkels te leveren. "Wij zien dan ook graag dat gemeenten rekening houden met transporteurs'', aldus de twee partijen in een verklaring.

Vervoerders en verladers dringen er al langere tijd op aan om de zogenoemde venstertijden te veruimen. Geplande wegwerkzaamheden voor dit jaar kunnen volgens hen tot grote bereikbaarheidsproblemen leiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.