Home

Achtergrond

Horeca gaat voor duurzaamheid

Veel horecaondernemers investeren dit jaar ondanks de economische tegenwind in een duurzame onderneming.

Dit blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de vakbeurs Horecava. Ruim 90 procent van de ondernemers geeft aan te investeren in duurzaamheid, de helft zelfs meer dan in 2009. Meer dan de helft (57 procent) houdt binnen het bedrijf rekening met duurzaamheid, slechts 1 procent van de respondenten doet dit nooit.

Bij 80 procent van de ondernemers richt de duurzaamheid zich op het energieverbruik, 54 procent noemt het gebruik van duurzame ingrediënten en het gevoerde assortiment. Verder zegt de helft van de exploitanten duurzaamheid te betrekken bij het productieproces en de bedrijfsvoering, terwijl 38 procent dit doet bij de keuze van materialen bij de inrichting van de zaak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.