Home

Achtergrond

Hoogste gebouw ter wereld geopend

De emir van Dubai heeft maandag de Burj Khalifa ( Khalifa-Toren) geopend. Met meer dan 800 meter is de toren het hoogste gebouw ter wereld.

Ongeveer duizend veiligheidsfunctionarissen waren voor de opening opgesteld rondom het gebouw. Rond het gebouw gold een totaal parkeerverbod. Sjeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum (60) viert met de ceremonie tevens dat hij het Arabische emiraat maandag vier jaar regeert.

In de Khalifa-Toren kunnen twaalfduizend mensen wonen. De kosten voor een van de 1044 appartementen lopen op tot 3 miljoen euro. Daarnaast zijn in de Burj Khalifa luxe kantoren, chique restaurants en een hotel gevestigd. In de ondergrondse parkeergarage is plaats voor drieduizend auto's. De bouw begon in 2004.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.