Home

Achtergrond

Honderden bestelauto's met VVD-kenteken

Honderden eigenaren van een bestelauto rijden rond met een kenteken waarmee ze "reclame maken'' voor de VVD.

Als zij dat willen, kunnen zij kosteloos een ander kenteken aanvragen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

In november ontstond een relletje over een mogelijk verbod op de lettercombinatie PVV in de nieuwe drieletterige kentekenserie van personenauto's . Verkeersminister Camiel Eurlings heeft PVV-leider Geert Wilders laten weten dat alle mogelijke lettercombinaties van politieke partijen in de nieuwe kentekenserie niet zullen voorkomen.

De combinatie VVD is per abuis echter wel uitgegeven voor bestelauto's. Uit RDW-lijsten leidt de brancheorganisatie Bovag af dat het er duizend zijn geweest, die de eigenaren dus gratis kunnen omwisselen.

De CDA-bewindsman laat nog weten dat de lettercombinatie van zijn eigen partij niet is uitgegeven omdat de RDW geen klinkers gebruikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.