Home

Achtergrond 1 reactie

Hond en kat mogelijk van het menu in China

Het eten van honden- en kattenvlees wordt mogelijk verboden in China, aldus lokale media.

Het verbod maakt deel uit van een wetsvoorstel tegen dierenmishandeling dat de Chinese regering in april in behandeling neemt.

Mensen die betrapt worden op het eten van honden en katten, moeten vijftien dagen gevangenisstraf en een boete van 5.000 yuan (omgerekend meer dan 500 euro) krijgen. Restaurants die het vlees opdienen, kunnen een boete krijgen van 100.000 tot 500.000 yuan.

Dierenbeschermers in China protesteren de laatste jaren steeds feller tegen het traditionele gebruik van het eten van honden en katten. Ze wijzen daarbij op de wrede manier waarop de dieren aan hun einde komen. Zo worden in sommige regio’s honden doodgeslagen omdat dit voor een betere doorbloeding van het vlees zou zorgen.

Tegenstanders van het wetsvoorstel zeggen dat het eten van honden en katten deel uitmaakt van de Chinese culturele erfenis. Met het verbod zou China vreemde westerse waarden importeren. Ook zijn volgens hen veel arme mensen afhankelijk van het vlees.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    rein v.d.schaaf

    Jaren geleden heeft China een paartje Sint Bernhard honden geïmporteerd uit Zwitserland.Toen de Zwitsers ontdekten dat met deze dieren werd gefokt omdat er zo veel vlees aan zit,waren ze woest.
    Chinezen vreten alles waar poten aan zitten,behalve tafels en stoelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.