Home

Achtergrond

Hogere noteringen voor mais en tarwe op termijnmarkt Chicago

De noteringen voor mais en tarwe zijn dit jaar gestegen op de termijnmarkt in Chicago.

Dat komt doordat niet alle mais kon worden geoogst. Bovendien is minder tarwe gezaaid. Vlak voor Kerst noteerde het julicontract voor tarwe op de termijnmarkt in Chicago $ 5,50 per bushel (139 euro per ton). Eergisteren sloot het julicontract op $ 5,94 (150 euro per ton). Dat is een stijging van ruim 7 procent.

Het julicontract voor mais noteerde vlak voor Kerst $ 4,20 per bushel (114 euro per ton). Nu ligt de notering op $ 441,20 (120 euro per ton). Dat is een stijging van ruim 5 procent.

In de VS is zo’n 2,5 miljoen ton mais niet geoogst door het slechte weer. Bovendien hebben Amerikaanse akkerbouwers deze herfst 14 procent minder wintertarwe kunnen zaaien. Het areaal wintertarwe komt op 15 miljoen hectare. Dat is het kleinste areaal sinds 1913. Daardoor liep de tarwenotering op de termijnmarkt in Chicago vandaag verder op aan het begin van de handelsdag.

Of registreer je om te kunnen reageren.