Home

Achtergrond

Herstel productiesector zet door

Het herstel van de Nederlandse productiesector zette in december in hoger tempo door.

De inkoopmanagersindex voor de sector bereikte met 53,1 punten de hoogste stand in 21 maanden. Dat heeft de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (Nevi) vandaag bekendgemaakt.

In november stond de index op 51,9 punten. Een stand van boven de 50 punten duidt op groei, daaronder is er sprake van krimp. In augustus vorig jaar kwam de index voor het eerst sinds dertien maanden boven de 50 punten uit.

Volgens de Nevi werd er in december voor de zesde maand op rij meer geproduceerd dan in de voorgaande maand. De gemiddelde stijging in het laatste kwartaal was de sterkste in de afgelopen twee jaar. De hogere productie ging gepaard met een flinke groei van het aantal nieuwe orders, vooral vanuit het buitenland. "De gegevens wijzen erop dat de toegenomen vraag naar Nederlandse exportproducten voor een deel het gevolg was van een verbetering van de wereldwijde economische omstandigheden'', aldus Nevi.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.