Home

Achtergrond 1 reactie

Herstel Argentijnse zuivelexport

Argentinie is met een aandeel van bijna 3 % in de werelzuivelhandel nog steeds de grootste Zuid-Amerikaanse speler. Dit blijkt uit cijfers van Productschap Zuivel.

Bovendien zit de Argentijnse zuivelexport in de lift. In de eerste zeven maanden van 2009 lag de export van niet-mager melkpoeder maar liefst 78 % hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. De kaasexport steeg in die periode met 17 %.

Hierbij moet echter wel gezegd worden dat de Argentijnse zuivelexport in 2008 nog een behoorlijke krimp doormaakte. Maar de export is dus duidelijk aan het herstellen.

prognose:

verder herstel

Eén reactie

  • joannes

    In Mei hebben de Argentijnen een deal met China gesloten waarmee ze Nieuw Zealand en Austratië uit de markt prijsden. Voor het hetzelfde exportvolume in geld een stijging van het kg volume. De Argentijnen spelen een spelletje om markt aandeel te krijgen. Een maand geleden was het de reden dat de Nieuw Zealandse prijzen kelderde. DIt is de Internationale markt waar alles kan en mag!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.