Home

Achtergrond

Herpetoduct op de Veluwe

In de provinciale weg N310 tussen Elspeet en Nunspeet is een herpetoduct aangelegd.

Een herpetoduct is een tunnel voor torren, slangen en andere reptielen, amfibieën en insecten. Het herpetoduct op de Veluwe is de eerste in zijn soort in Nederland, aldus de provincie en de gemeente Nunspeet, die de aanleg betaalden.

Reptielen en amfibieën hebben een tunnel nodig die daglicht doorlaat. Er mag bovendien geen verschil zijn tussen de temperatuur in de buis en daarbuiten. De tunnelbouwers hebben dit opgelost door een onderdoorgang onder de weg aan te leggen, die alleen overkapt is op de plaatsen waar het wegdek en de fietspaden de tunnel kruisen. Natuurbeschermingsorganisatie Ravon heeft de bouwers geadviseerd over de bouw van het herpetoduct.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.