Home

Achtergrond

Hero trekt spotje met 'Balkenende' terug

Voedingsmiddelenfabrikant Hero trekt een radiocommercial terug waarin zogenaamd premier Jan Peter Balkenende aan het woord komt.

Dat heeft het bedrijf vandaag gemeld. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) had vorige week op de intrekking aangedrongen. In de commercial vertelt 'Balkenende' over zijn zware ochtend waarbij zaken als het Irak-dossier, Wouter Bos en zijn kapsel aan de orde komen. Een flesje van het fruitdrankje Fruit2day geeft de fictieve premier vervolgens weer de hele middag energie om "zijn straatje schoon te vegen''.

De RVD stelt in een reactie dat het spotje "een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de premier vormt''. Een nadere toelichting wil de woordvoerder niet geven. "Er bestaat voldoende jurisprudentie over dit soort zaken.''

Volgens een woordvoerder van Hero "wordt de overduidelijke knipoog van de commercial door de RVD niet gewaardeerd''. Het bedrijf stelt dit "erg jammer te vinden''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.