Home

Achtergrond

Henkel verwacht dit jaar meer winst

Henkel, de Duitse producent van wasmiddelen, verzorgingsproducten en lijm, heeft vorig jaar dankzij kostenbesparingen de operationele winst flink verhoogd.

De winst steeg tot 1,08 miljard euro tegen 779 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte Henkel vrijdag bekend op basis van voorlopige cijfers.

De omzet van de producent van Persil, Witte Reus, Schwarzkopf en de Pritt Stift daalde met 3,5 procent tot 13,6 miljard euro. De cijfers waren beter dan Henkel zelf had verwacht. Voor dit jaar verwacht de branchegenoot van Unilever een "duidelijke verbetering'' van de winstgevendheid. Donderdag kwam de Amerikaanse rivaal Procter & Gamble ook al met positieve verwachtingen.

Henkel had het afgelopen jaar vooral last van een fors lagere vraag vanuit de auto-industrie naar kleefstoffen. Om de crisis op te vangen, werden duizenden banen geschrapt. Bij de wasmiddelen- en verzorgingsdivisies bleef de omzet vrijwel stabiel.

Het concern uit Düsseldorf komt op 25 februari met definitieve cijfers. Het aandeel noteerde vrijdag 2,3 procent hoger op de beurs in Frankfurt, waarmee het de sterkste stijger was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.