Home

Achtergrond

Helft meer windenergie op zee

Windmolens in zee schieten als paddenstoelen uit de grond.

In 2009 zijn er acht nieuwe parken met totaal 199 windmolens bijgekomen in Europese zeeën, vooral bij Denemarken en Engeland. De capaciteit is daarmee in een jaar tijd met 54 procent gestegen, meldde de European Wind Energy Association (EWEA) maandag.
Voor 2010 verwacht de organisatie tien nieuwe windmolenparken. Totaal is er toestemming verleend voor nog 52 offshore-parken.

"Een geweldig goed resultaat, gezien de voortdurende moeilijkheden om de financiering van de parken rond te krijgen'', zei Christian Kjaer van EWEA. Hij prijst de inzet van de Europese Investerings Bank (EIB) en het besluit van de EU om 255 miljoen euro van het economisch herstelplan te steken in windmolens op zee.

Ook voor het Nederlandse deel van de Noordzee zijn windmolenparken gepland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.