Home

Achtergrond

Heineken neemt Mexicaanse brouwer over

Bierconcern Heineken neemt de bieractiviteiten van de Mexicaanse brouwer Femsa over.

De transactie gaat via een aandelenruil. Dat maakte Heineken vandaag bekend. Femsa krijgt in ruil daarvoor een belang van 20 procent in Heineken Group. Bovendien mag het bedrijf twee commissarissen leveren aan Heineken, onder wie de vice-voorzitter van de raad van commissarissen.

Gebaseerd op de aandelenprijs van Heineken op 8 januari komt de waarde van Femsa neer op 3,8 miljard euro. Heineken moet 86 miljoen nieuwe aandelen uitgeven om de overname te financieren. Het is voor het eerst sinds 1968 dat Heineken nieuwe aandelen uitgeeft voor een overname.

Met de overname krijgt Heineken een sterke positie in Zuid-Amerika en versterkt het bedrijf zijn positie op de Amerikaanse markt, waar Femsa naartoe exporteert.

Heineken verwacht voor 2013 150 miljoen euro aan kosten te besparen door schaalvoordelen. Het bedrijf verwacht de investering binnen zes jaar terugverdiend te hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.