Home

Achtergrond 2 reacties

Half miljoen voor onderzoek vleesvervangers

Minister Gerda Verburg (LNV) trekt bijna een half miljoen euro uit voor onderzoek naar vleesvervangers.

Het geld gaat naar negen ondernemers, die werken aan de ontwikkeling van vleesvervangende producten. Voorbeelden van dergelijke producten zijn een gehaktbal van Vion en Meatless, die voor 20 procent uit plantaardige vezels bestaat; planktonburgers met eiwit uit algen; McBuggs, met eiwit uit insecten; de Vegetarische Slager; en de winning van eiwit uit bietenblad.

Het geld voor extra onderzoek vloeit voort uit de Nota duurzaam voedsel, die Verburg in juni 2009 presenteerde. De Kamer debatteert volgende week over de nota.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vleesking

  nou dat lijkt mij dus niks, lust ze geen vlees ofzo?? zo leeft een mens toch al mileniaas (of hoe je het dan ook schrijft).

  groeten

 • no-profile-image

  Margje

  Wat zit men toch te zeuren over vlees vervangers mag soms nu ook al niet meer zelf beslissen wat men wil eten en dan daarbij ik heb in het verleden wel eens vlees vervangers gegeten nou geef mij maar een heerlijk stukje vlees en dan gewoon bij de reguliere boer vandaan want die verzorgt zijn vee optimaal al beweren de organisatie's iets anders er zal vast wel eens een verkeerde tussen zitten maar dat is overal zo en dan moet men niet alle boeren over een kam gaan scheren en die half miljoen kan ze beter aan de agrarierers geven dat die dat op een betere manier kunnen gebruiken dan aan zulke onzinnige dingen uit te geven maar ja de mensen van al die klubjes maken de dienst uit hier in Nederland
  en denk maar niet dat ze naar de mensen uit de praktijk luisteren want dan krijgen ze op hun kop van die mensen die er echt geen been in zien om personen te dreigen als je dit of dat niet doet weten we je te vinden het word tijd dat ze harder aan gepakt worden

Of registreer je om te kunnen reageren.