Home

Achtergrond 1 reactie

Haïti verklaart reddingswerk als beëindigd

De regering van Haïti heeft de zoektocht naar overlevenden van de aardbeving als beëindigd verklaard.

Dat heeft OCHA, de VN-organisatie die de hulpverlening coördineert, zaterdag laten weten.

De autoriteiten hebben de hoop opgegeven dat er nog overlevenden uit het puin worden gehaald. Sinds de aardbeving van anderhalve week geleden zijn zeker 132 mensen gered, aldus OCHA. Vrijdag wisten reddingswerkers nog een 22-jarige man en een 84-jarige vrouw uit het puin te halen in de hoofdstad Port-au-Prince.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Karin

    Sneu voor diegenen die misschien toch nog levend onder het puin liggen...

    Overigens is er na de aardbeving ook veel vee en kleinvee voortijdig geslacht om maar wat te eten te hebben, en zijn er vast ook wel veel dieren door de aardbeving zelf omgekomen. Is er al iets georganiseerd om de Haïtianen zo snel mogelijk weer aan nieuw (pluim)vee en fokdieren te helpen? En aan veevoer en machines niet te vergeten? Zaaizaad en pootgoed lijkt me ook niet onbelangrijk.
    Misschien kunnen de Nederlandse boeren en tuinders hier specifiek iets betekenen?

Of registreer je om te kunnen reageren.