Home

Achtergrond

Haïti geeft toestemming voor adoptiekinderen

De Haïtiaanse autoriteiten hebben schriftelijk toestemming gegeven om 56 adoptiekinderen naar Nederland te laten gaan.

Dat heeft een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekendgemaakt.

Wereldkinderen en de Nederlandse Adoptie Stichting (NAS) hadden voor maandag al een vliegtuig gecharterd dat adoptiekinderen uit Haïti gaat ophalen. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) besloot vrijdag en zaterdag dat in totaal honderd adoptiekinderen versneld naar Nederland mogen komen. Normaal gesproken zou het nog jaren kunnen duren voordat de Haïtiaanse autoriteiten al het papierwerk zouden hebben geregeld. Het gaat om kinderen bij wie de procedure met de aanstaande adoptieouders al rond is en over wie de rechter in Haïti al uitspraak heeft gedaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.